Bóly-Szajk kirándulás

A sok esőt követő gyönyörű napsütéses szombaton a  Csécsei házaspár jóvoltából és szervezésében egy nagyon kellemes „bortúrán” vehettünk részt.

Novro parkolóból indultunk Horváth Csongi buszával.  Bólyban  Hárs József polgármester úr mutatta be Bóly városát, azt a nagyon tudatos fejlesztést, amit egy kis település – a jó vezetés és összefogás eredményeként el tudott érni. Ezt követően kedves és régi barátunk Neumarktból érkezett Christa Hofmeister tartott egy előadást az Osztrák Európai Föderalista Mozgalomról, az évtizedek során végzett tevékenységükről, magyarországi és más szomszédos országokhoz fűződő kapcsolatukról

Békáspusztán megnéztük a mezőgazdasági múzeumot, megismerkedhettünk a mezőgazdasági nagyüzem történetével. Ezt követően megnéztük a Montenovo-Battyány Mauzóleumot. Végül  Hárs Tibor és felesége fogadta a társaságot szajki pincéjükben.Az egyre emelkedőbb hangulatot a finomabbnál finomabb borok kóstoltatása   révén érte el a házigazda, majd egy igazán bőséges hidegtálon tálalt finomságokkal csillapíthattuk éhségünket. A borászatról szóló bemutató alatt bőségesen  kóstolhattuk a híres cirfandlit és a Hárs-borászat finomabbnál finomabb borait. A fehérbor kínálat oly bőséges volt, hogy a vörösborok kóstolására alig maradt  kapacitásunk.

Ismét egy nagyon kellemes , jó hangulatú kirándulás, egy családias pincészet kitűnő borainak, és egy kisváros nagyszerű fejlődésének emlékével térhettünk haza.Köszönet a szervező házaspárnak és a programban résztvevőknek.

Dr.Schmidt László