Beszámoló: BASTEI tevékenysége 2021-ben

BASTEI 2021-évben végzett tevékenysége, ill. a programja.

Egyesületünk tevékenységét, a tervezett programjainkat ismételten befolyásolta a 2020-ban, majd 2021-ben zajló pandémia. Így tavaly-bár már kissé hozzászoktunk a járvány ismétlődő fellángolásához, s megindultak a védőoltások,- mégis a közösségi élet, a csoportos összejövetelek szervezése gyakorlatilag minimálisra csökkent.

Így történt egyesületünkkel is. Az első félévben találkozót nem is tudtunk szervezni,- az első összejövetel gyakorlatilag a szeptember 21-re tervezett közgyűlésünk volt, mely az előző évben tartott elektronikus közgyűlés  személyes jelenlét mellett tartott megerősítését jelentette.

Ismételten köszönettel tartozunk  a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek a működésünkhez nyújtott 250 000 Ft-os támogatásért- melyről ez év április 30-ig kell elszámolnunk.  Költségvetésünket tulajdonképpen az így elnyert támogatások, valamint a tagdíjak biztosítják.

Mivel 2021-re nem  tudtunk éves programot kidolgozni,- az előző évben elmaradt előadásokat igyekeztük pótolni. Mondanem sem kell, ez nem sikerült. Egy előadást tudtunk megtartani,- mégpedig Valcsicsák Zoltán a Magyar Bhutáni Baráti Társaság elnökének érdekes beszámolóját Bhutánról. Számos felvétellel, az ország létrejöttének megalakulásával, a buddhizmus létrejöttével tarkított ismertetése- úgy gondolom valamennyiünk számára egy élmény, egy csemege volt.

Dr.Molnár Katalin tagtársunk javaslatára október 24 én kirándultunk Zalára,- ahol a Zichy-kastélyt látogathattuk meg. Élvezetes volt hallani a múzeum gondnokának előadását Zichy Mihályról, kapcsolatát a grúz néppel, illetve élvezni a kastélyban elhelyezett képeit, rajzait.

Andocsi Plébániatemplom, valamint a Máriakegyhely és ruhatás megtekintése mellett elött Szóládi Turuk Panzióban kaptunk finom ebédet,s megnéztük a szóládi löszfalba vájt pincéket.

Boros Imrével tervezett tárogatóról szóló előadásunk, valamint a hagyományos karácsonyi piknikünk ismételten elmaradtak az időközben fellángolt járvány miatt elrendelt korlátozások következtében.

2022-ben részben a lakosság beoltottsága miatt mérsékelt korlátozások következtében sikerült éves programot összeállítanunk. Remélhetőleg a kialakult  u.n. nyájimmunitás miatt csökkenő fertőzöttség következtében sikerül az idénre tervezett programjainkat megvalósítanunk. Erről természetesen későbbiekben lesz szó

Pécs 2022.április 5.

Dr.Schmidt László

elnök