Karácsonyi üdvözlet

A Baranya Steiermark Baráti Egyesület

valamennyi tagjának és családjainak

Kedves Barátaim!

Remélem levelem jó egészségben talál valamennyiőtöket.

A karácsonyi piknikünk sok más programmal együtt sajnos elmaradt.

A 2020-as év bizonyára mindannyiunk számára emlékezetes lesz a  számunkra eddig ismeretlen világjárvány  miatt. Elgondolt utazásaink, barátainkkal, családtagjainkkal történő találkozásaink, tervezett tennivalóink felfüggesztése, ill. elhagyása, , és számos akár anyagilag hátrányos változások, változtatások életbelépése,- mind – mind teszik ezt az évet emlékezetessé.

Számomra érthetetlen a bizonyos személyek részéről megnyilvánuló corona-virus fertőzések negligálása, tiltakozás az észszerű, talán az őszi időszakban kissé elkésett korlátozó rendelkezések miatt, s annak hirdetése, hogy mindez csak a gyógyszeripar kitalálása a magasabb profitért. Vagy a világszerte látható  a maszkviselés miatti  tiltakozó felvonulások, s sztrájkok, mert  az állam korlátozza szabadságunkat. Mindezek hátterében a politikai indíttatású megnyilvánulások- feleslegesek, túlzóak, máskor meg   nem elégségesek a korlátozó intézkedések, hamis , és álhírek keltése.,- terjesztése-,szóval úgy gondolom az egész társadalom egy felbolydult állapotban van jelenleg..

Mindezek ellenére gondolom a lényeges az, hogy vigyáznunk kell magunkra, családtagjainkra, embertársainkra. A helyzet ma egyszerűen az, hogy azt tegyük, amit feltétlen meg kell tennünk anélkül, hogy egészségünket veszélyeztetnénk. Egyszerűen túl kell élnünk ezt az időszakot, s remélhetőleg tanulva az eddigiekből kell felkészülnünk a jövőre.

Kedves Barátaim!

Mindezen kissé borús hangvételű soraim után kívánok feleségemmel együtt mindannyitoknak áldott, s főleg békés Karácsonyt. Bízzunk abban, hogy a következő esztendő sokkal nyugalmasabb lesz, kevesebb vesztességet kell elszenvednünk úgy családjaink, mint az egész társadalom részéről.  BUÉK.

Dr. Schmidt László

Pécs 2020. december 17.