Beszámoló a BASTEI 2020-as tevékenységéről

BASTEI 2020-évben végzett tevékenysége, ill. a programja.

Egyesületünk tevékenységét, a tervezett programjainkat nagymértékben befolyásolta a 2020ban, majd 2021-ben zajló pandémia.

Köszönet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek a működésünkhöz nyújtott támogatásért

Még 2020 elejére tervezett programjaink közül a januárra tervezett  „ Csalagút építése” címmel Vagács József előadását nagy érdeklődés (több „külsős” egyetemi hallgató) részvételével tartottuk meg.

Ismételten élvezhettük Tám László barátunk diaporámás vetítését. Ez egy különleges művészet. László bemutatásának egyéni szint és hangulatot ad az általa kiválasztott zenei aláfestés. Valamennyiünket magával ragadott ez az érdekes este.

Még februárban ismételten ellátogattunk Csíkmadarasra. Egyedi hangulat, csodálatos táj, A hagyományos disznóölésnél sokan segédkeztünk, majd nagy élvezettel fogyasztottuk el Timea ízletes vacsoráját. Kirándulás, lovas-szánon élvezhettük a Hargita csodálatos hóval fedett erdei útjait, A szabadban sütött kolbászkák, szalonna, forralt bor is nagyon jól esett a csípős hidegben. Síelés, a a gyermekek számára bob-szánkózás, majd a Márton Áron múzeum megtekintése, és az esténkénti nótázás tette ismét felejthetetlenné ezt a pár napot.

Sajnos a március 16-tól országunkat is érintő pandémia miatt  további tervezett programjainkat le kellett mondanunk.

Szeptemberben közgyűlést tartottunk, ahol részben alapszabály módosítás, beszámolók, illetve az új vezetőség megválasztása történt.

A cégbíróság által kért újabb közgyűlést csak elektronikus módon tudtuk megtartani.

S természetesen  a 2021. májusáig tartó járvány miatt egyéb összejövetelre sem volt módunk.

Pécs 2021.09.20.

Dr.Schmidt László

elnök